activiteitenbegeleider (jobcoach/educatief medewerker regio Westhoek)

 

Functieomschrijving

Argos -actief in de Westhoek en met vestiging in Ieper en Veurne- versterkt jongeren, werkzoekenden en werkenden in functie van het verhogen van hun kansen op duurzame tewerkstelling. We zoeken een "activiteitenbegeleider" in functie van de uitbouw van onze werking.

Uw opdracht bestaat uit 3 luiken:
  • U motiveert en ondersteunt jongeren en werkzoekenden uit kwetsbare doelgroepen in ondernemerschap! Onder uw leiding zetten de de deelnemers groepsactiviteiten op voor werkzoekenden en derden. Op deze manier leren zij plannen, organiseren, communiceren, leiding nemen en maken ze kennis met gangbare ICT-toepassingen en media. De op te zetten activiteiten zijn ten dele vaste, zich herhalende opdrachten en ten dele ad-hoc opdrachten.
  • U staat de deelnemers bij tijdens de uitvoering van de activiteiten die zij opzetten. U waarborgt een goed verloop, een goede technische uitvoering en stimuleert deelnemers om tijdens de activiteit persoonlijke groei te realiseren. De activiteiten situeren zich in de sfeer van maatschappelijk waardevolle projecten en de interessedomeinen van de deelnemersgroep.
  • U zorgt er voor dat deelnemers de opgebouwde competenties leren herkennen en durven te gebruiken in functie van hun zoektocht naar werk. U begeleidt hen in het zoeken naar een geschikte job, tijdens hun sollicitatieproces en bereidt hen voor op het opstarten in hun job.

Uw profiel:
U bent gedreven, leergierig en u wil groeien binnen uw job. Uw voorkeur gaat uit naar het werken met kwetsbare doelgroepen.

De kern van de opdracht bestaat uit het coachen van de deelnemers tijdens hun groeiproces. De op te zetten activiteiten zijn een middel. U bent een hands-on persoon, vaardig in organiseren en u bent vertrouwd met groepswerk en individuele begeleiding.

U bent vertrouwd met het sollicitatiegebeuren, kent de regionale arbeidsmarkt en u engageert zich om voor elke deelnemer de meest geschikte arbeidsplaats te vinden.

U beschikt over goede administratieve vaardigheden, die u inzet in functie van de ondersteuning van de deelnemers én in functie van subsidietechnische verplichtingen verbonden aan het project.

Profiel

Bachelordiploma, bij voorkeur sociale richting.
Goede kennis Nederlands.
Computervaardigheden: Officepakketten.
Rijbewijs B en eigen wagen.
Solliciteer met motivatiebrief en CV. U kan zich tot en met 30/01/2021 kandidaat stellen.

Aanbod

boeiende job in een leuk team
dynamische werkomgeving
voltijds werk: te starten met een contract bepaalde duur met optie vast
zo snel mogelijk op te starten
maaltijdcheques
plaats tewerkstelling: Westhoek (Ieper en Veurne)

Plaats tewerkstelling

ARGOS
Fochlaan 1 bus 2A
8900 IEPER

Vereiste studies

  • Professioneel (gerichte) bachelor (PBA)
  • Prof. bach.: Studiegebied Sociaal-agogisch werk
  • Graduaat/HBO5

Werkervaring

Geen ervaring

Talenkennis

Nederlands (zeer goed)

Rijbewijs

Rijbewijs B

Contract

  • Vaste job
  • Contract van onbepaalde duur
  • Voltijds
  • Dagwerk

Waar en hoe solliciteren?

Via e-mail: argosvzw@argosvzw.be Contact: Elfi Ameel
sollicitatiebrief en CV ter attentie van elfi.ameel@argosvzw.be
selectiegesprekken gaan door op 2 februari in de namiddag
Solliciteren met CV
Motivatiebrief toevoegen
Sollicitaties tot en met 30 januari 2021