Alle workshops gaan door van 13u. tot 15u. in het computerlokaal van vzw Argos. Na de workshop is er nog de mogelijkheid tot vragen stellen tot 17u.

Let op, de workshops gaan door in Dikkebusseweg 15A - Ieper.

Een workshop is een initiatieles waarbij je de basis leert van een bepaald thema. Per les betaal je € 5. Je kan ook de lestekst aankopen. Hiervoor betaal je €0,5. Dit bedrag gaat volledig naar Bednet. Het bedrag kan je cash betalen aan de lesgever op de dag van de workshop.

Inschrijven kan via het formulier.


18.04.2023 Digitale gezondheidszorg
Er zijn al heel wat apps voor smartphone/tablet die ons toegang geven tot onze medische gegevens. In deze workshop stellen we enkele van deze apps voor en leren we ermee werken. Eigen smartphone meenemen (zowel IOS als Android).

25.04.2023 Elektronische brievenbus Er bestaan online enkele programma’s, applicaties die beschreven worden als elektronische brievenbussen. Deze platformen verzamelen alle belangrijke  communicatie en facturen van onder andere de mutualiteit, providers, overheden,…. Deze workshop gaat door op de laptop. We hebben laptops ter beschikking maar een eigen laptop meebrengen mag gerust.
02.05.2023 Fiets- en wandelapps
Wist je dat er op een smartphone ook een GPS-functie is? Hiermee kan je fiets en/of wandelroutes opzoeken en bijhouden. In deze workshop leren we met enkele fiets- en wandelapps werken. Breng je eigen smartphone mee (IOS en Android).

09.05.2023
&
16.05.2023
Kennismaking met Iphone
In deze kennismakingscursus met de Iphone leren we in 2 sessies de basisvaardigheden op de Iphone aan. In de eerste sessie staan we stil bij de functies die reeds op de Iphone staan (telefoneren, sms’en, snelfuncties, agenda, alarm enz.). Tijdens de tweede sessie gaan we onze smartphone verbinden met het internet en leren we onder andere een app downloaden. Deze workshop is  enkel toegankelijk voor Iphone (smartphones van het merk Apple). Eigen Iphone meenemen.

23.05.2023 Phishing
Alle media (op smartphone, tablet, TV, enz.) bieden ons heel veel voordelen. Maar media heeft ook enkele nadelen. In deze workshop staan we stil bij Phishing. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij u valse berichten (via mail, whatsapp, advertenties,..) ontvangt waarbij geprobeerd wordt om inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens te achterhalen.

30.05.2023 Youtube
Youtube is een heel populaire website waar iedereen filmpjes kan bekijken en publiceren. In deze workshops maken we kennis met Youtube, leren we enkele vaardigheden aan om te leren werken met Youtube en maken we een eigen afspeellijst. Deze workshop gaat door op de smartphone (IOS en Android). Eigen smartphone meenemen.

06.06.2023 Google Apps
Deze workshop staat open voor personen met een smartphone die werkt op Android (bv. Samsung, Huawei, ….). Op een smartphone staan heel wat apps van google. We hebben google foto’s, google drive, gmail,… Het is soms moeilijk om hierin duidelijkheid te krijgen. In deze workshops stellen we enkele google apps voor en maken we kennis met de werking ervan. Eigen smartphone meebrengen.

13.06.2023
&
20.06.2023
Kennismaking met de smartphone (Android)
In deze kennismakingscursus met de smartphone leren we in 2 sessies de basisvaardigheden op de smartphone aan. In de eerste sessie staan we stil bij de functies die reeds op de smartphone staan (telefoneren, sms’en, snelfuncties, agenda, alarm enz.). Tijdens de tweede sessie gaan we onze smartphone verbinden met het internet en leren we onder andere een app downloaden. Deze workshop is toegankelijk voor alle smartphones die werken op het besturingssysteem Android (voorbeelden: Samsung, Motorola, Xaomi, Nokia...).

27.06.2023 Foto's op de cloud
We kunnen met onze smartphone of tablet heel gemakkelijk en veel foto’s maken. Om deze foto’s te bewaren is “de cloud” het aangewezen middel. Maar hoe werkt een cloud en hoe kan ik gemakkelijk mijn foto’s daarop plaatsen? We leren het in deze workshop. Eigen smartphone/tablet meenemen.

04.07.2023 Via bluetooth naar muziek luisteren (via Spotify)
Bluetooth is een manier om 2 toestellen (bijvoorbeeld een smartphone en een muziekbox) draadloos met elkaar te verbinden. We leren in deze workshop 2 toestellen met elkaar te verbinden en muziek af te spelen via de app Spotify. We leren ook werken met deze gratis muziekapp.

11.07.2023 Foto's nemen en bewerken op de smartphone
In deze workshop gaan we dieper in op foto’s nemen en bewerken op de smartphone. We bekijken enkele functies (bv. Panorama, portret, enz.) van dichtbij en voeren enkele basisbewerkingen uit. Deze workshop is toegankelijk voor alle smartphones (zowel IOS als Android). Eigen smartphone meenemen. Bluetooth is een manier om 2 toestellen (bijvoorbeeld een smartphone en een muziekbox) draadloos met elkaar te verbinden. We leren in deze workshop 2 toestellen met elkaar te verbinden en muziek af te spelen via de app Spotify. We leren ook werken met deze gratis muziekapp.Nog vragen? Bel naar 057 23 93 40, kies optie 3 - onthaal.