Alle workshops gaan door van 13u. tot 15u. in het computerlokaal van vzw Argos. Dit is gelegen in Het Perron (2de verdieping).

Een workshop is een initiatieles waarbij je de basis leert van een bepaald thema. Per les betaal je € 5. Je kan ook de lestekst aankopen. Hiervoor betaal je €0,5. Dit bedrag gaat volledig naar Bednet. Dankzij jullie bijdrage haalden we in 2019 € 158 op.

Indien een les al volzet is, kan je je altijd inschrijven op de wachtlijst.

WORKSHOPS 2020

.

Kennismaking met tablet

13/02/2020 & 20/02/2020 VOLZET

Kennismakingsworkshop met de tablet. Deze workshop bestaat uit twee sessies. We leren de basishandelingen kennen (foto’s nemen, apps toevoegen, verbinding maken met wifi, op het internet zoeken, agenda bijhouden enz.) (IOS en Android). Eigen tablet meenemen.

Aan de slag met Instagram

27/02/2020 VOLZET

Instagram is een populaire sociale media app waarmee je gemakkelijk foto’s kan delen met je vrienden en familie. Die foto’s kan je op Instagram ook bewerken en collages van maken. In deze workshop krijg je alle informatie en leren we met Instagram werken. (Zowel IOS als Android). Eigen tablet en/of smartphone meebrengen. We vragen om op voorhand al een account te maken zodat we in de workshop meteen aan de slag kunnen.

Betalen en bankieren op de smartphone

5/03/2020 VOLZET

De smartphone wordt meer en meer gebruikt om online te betalen en te bankieren. Er bestaan al heel wat apps waarmee je kan betalen en die een bankkaart vervangen. Daarnaast heeft elke bank een mobiele app waarmee je aan de slag kan gaan. Deze workshop is een kennismaking met betalingsapps zoals Payconic en de Bancontactapp en een eerste inleiding tot mobiel bankieren. Eigen smartphone meenemen.

Kennismaking met smartphone

12/03/2020 & 19/03/2020 VOLZET

In de workshop kennismaking met smartphone starten we met de basis van het werken met de smartphone. Hoe gebruik ik mijn smartphone?, hoe kan ik bellen, sms’en, foto’s maken en een agenda bijhouden? In de tweede sessie gaan we met onze smartphone op het internet en leren we apps te downloaden en te gebruiken. (Zowel IOS als Android). Eigen smartphone meebrengen.

Je smartphone als gps gebruiken met de app Waze

GEANNULEERD

De smartphone wordt meer en meer als GPS gebruikt. Met Waze kan je heel gemakkelijk en op verschillende manieren  je reisweg uitstippelen en bekijken. In deze workshop gaan we met dit programma aan de slag en leren we onze smartphone gebruiken als GPS.   (Zowel IOS en Android). Eigen smartphone meebrengen.     

Whatsapp

GEANNULEERD

Via het internet kan je in contact staan met iedereen in het binnen – en buitenland. Je kan via de app Whatsapp op je smartphone gemakkelijk met iedereen bellen, berichten en zelf videogesprekken houden. In deze workshop leren we met deze app werken en bekijken we alle functies. Eigen smartphone meebrengen.

Podcast

GEANNULEERD

In de workshop podcast leer je hoe je op elk moment van de dag naar je favoriete audioprogramma kan luisteren, waar en wanneer je maar wil. Neem je smartphone of tablet mee naar deze workshop.

Dropbox, clouds

GEANNULEERD

Deze workshop biedt een antwoord op volgende vragen: Hoe kan ik veel foto’s samen versturen? Hoe kan ik foto’s delen? Hoe kan ik bestanden delen? Hoe moet ik Dropbox gebruiken? Wat is opslaan in de Cloud?

Kennismaking met smartphone

GEANNULEERD

In de workshop kennismaking met smartphone starten we met de basis van het werken met de smartphone. Hoe gebruik ik mijn smartphone?, hoe kan ik bellen, sms’en, foto’s maken en een agenda bijhouden? In de tweede sessie gaan we met onze smartphone op het internet en leren we apps te downloaden en te gebruiken. (Zowel IOS als Android). Eigen smartphone meebrengen.Neem voor meer info contact op met Emma Depouvre (057 23 93 45 of emma.depouvre@argosvzw.be).