Actie voor jongeren zonder eigen computer of laptop


In het algemeen en in het bijzonder door de maatregelen n.a.v. COVID-19 zijn heel wat jongeren afhankelijk van een computer om hun lessen te volgen en taken te maken. Niet alle jongeren hebben toegang tot een computer thuis terwijl dit meer dan ooit noodzakelijk is. Minister Ben Weyts deed daarom een warme oproep om laptops en computers (bestaande uit een vaste PC en computerscherm) in te zamelen voor deze jongeren. Dit in samenwerking met de organisatie Digital For Youth.

Hoe kan je je steentje bijdragen?

 • Heb je thuis of op het werk computers die niet meer worden gebruikt maar wel bruikbaar zijn, doneer ze dan aan Digital For Youth door een mailtje te sturen naar emma.depouvre@argosvzw.be of bel naar 0470/54 11 57.
 • We maken samen een afspraak wanneer we de computers komen ophalen met aandacht voor de veiligheidsvoorschriften omtrent het coronavirus.
  • Voorwaarden:
   • De computers en laptops zijn recent en bruikbaar (De merken Acer en Medion worden niet ingezameld).
   • De laptops worden opgehaald met oplader (de batterij hoeft niet meer zelfstandig te werken als de laptop nog werkt met netstroom).
 • Argos verzamelt alle computers voor Ieper en de deelgemeenten, Digital4Youth komt deze bij Argos ophalen. De computers worden op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik (alle data worden gewist, herstellingen, upgrades) en bezorgd aan de jongeren (in heel Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel).
 • Argos voorziet ook basisondersteuning voor vragen in verband met het gebruik van de computer tijdens de coronacrisis. Deze helpdesk voor Ieperlingen is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09:00 – 16:00. U kan een medewerker opbellen op het nummer: 0478/56 13 81, een mail sturen naar ondersteuning@argosvzw.be of neem contact op via het formulier op onze website.